Sosyal Medya

Güncel

Mamo ile Rozan’ı alın gerisi ölsün

Şırnak Cizre’de yaralıların bulunduğu iddia edilen evden, Kandil ile yapılan telsiz görüşmelerine ulaşıldı. Telsiz görüşmelerinden örgütün Cizre sorumlusu Mamo ile Rozan kod adlı teröristin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesi isteniyor. Talimatta, “Bu ikisini alın, gerisi ölürse ölsün” deniliyor.



PKK'nın Cizre'deki karargahı deşifre olunca köşeye sıkışan Kandil, sözde yaralıların bulunduğu iddia edilen evdeki teröristlerin öldürülmesi talimatını verdi. Şırnak Cizre'de yaralıların bulunduğu iddia edilen evden, Kandil ile yapılan telsiz görüşmelerine ulaşıldı.

KANDÄ°L'DEN TALÄ°MAT GELDÄ°

Güvenlik güçlerinin çözdüğü telsiz görüşmelerinden Sabri Ok'un Kandil ile yaptığı görüşme ve Kandil'den bölgedeki unsurlarla yapılan görüşmelerde köşeye sıkışan daÄŸ kadrosunun iki önemli elemanı için kurtarılmaları talimatı verildi. Örgütün Cizre sorumlusu Mamo kod adlı terörist ile yine daÄŸ kadrosundan Rozan kod adlı kadın teröristin kurtarılması için her türlü imkanın seferber edilmesi istendi. Talimat, “Bu ikisini alın, gerisi ölürse ölsün” ÅŸeklinde verildi.

TESLÄ°M OLMAK Ä°STÄ°YORLAR

Operasyon kapsamında güvenlik güçlerinin çembere aldığı binalarda bu iki ismin dışında dağ kadrosundan 5 ila 10 terörist daha bulunduğu, YDG-H unsurlarıyla birlikte güvenlik güçlerinin 60'a yakın teröriste karşı mücadele verdiği değerlendiriliyor. Terör örgütünün ölsün dediği, binada bulunan YDG-H unsurlarının ise teslim olmaya çalıştıkları belirtildi. Örgütün şehir unsurları YDG-H'lilerin binalardan çıkma çabası telsiz görüşmelerine de yansıdı.

60 TERÖRİST İÇERDE

HDP'lilerin 10 günü aşkın süredir Cizre'de sosyal medya ve açıklamalar üzerinden, Ankara'da TBMM Genel Kurulu'ndan yapılan çağrılar, İçişleri Bakanlığı'ndaki açlık grevi de dahil türlü yöntemlerle operasyonun durdurulması için çabaladığı o ev ve çevresindeki binalarda PKK'nın önemli miktarda silah ve yığınak yaptığı öğrenildi.

10 BÄ°NADA PKK'LILAR VAR

Söz konusu binaların hastane amaçlı kullanılan, tıbbi malzeme stoklanan yerler olduğu kaydedildi. Kime ait olduğu bilinmeyen 23 numaralı binada 30'a yakın kişi, kalan 9-10 binada da bir o kadar olmak üzere 60'a yakın teröriste karşı güvenlik güçlerinin operasyon yürüttüğü kaydedildi. Binalardaki tüm unsurların silahlı unsur olduğu değerlendiriliyor.

ÇEMBER DARALIYOR

Cudi Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin ablukaya aldığı teröristler için çemberin daraldığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerinin daha önce birbirine çeşitli şekillerde bağlanan 10 binayı ayırdığı, operasyonun yürütüldüğü iki alana bölündüğü, iki grubun birbirinden tecrit edildiği, böylelikle teröristlerin moral ve motivasyon olarak çöküntüye girdiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.